• EWBL 2022/2023

  • 3. místo Chance ŽBL 2022/2023

C h o m u t o v – Levharty i Levhartice čekají během čtvrtého říjnového víkendu zajímavé a důležité zápasy. Muži budou v pátek 22. října hájit dosavadní neporazitelnost proti rovněž stoprocentním Litoměřicím, ženy budou v neděli 24. října bojovat s pražskou Slavií o první výhru sezóny. To vše s možnou podporou fanoušků hokejových Pirátů, jejichž permanentní vstupenky na sezónu 2021/2022 umožní vstup na oba duely zdarma.

Svěřenci Radka Holuši zatím zvládají v závěrečných čtvrtinách otáčet hůře rozehrané zápasy, s rozjetými Litoměřicemi však budou v pátek 22. října od 19 hodin a 30 minut dobré každé hlasivky navíc. To samé platí rovněž o neděli 24. října od 16 hodin, kdy bude soubor kouče Jozefa Rešetára chtít s pražskou Slavií poprvé v sezóně vyhrát.

Muži zdolali postupně doma Pelhřimov, Vyšehrad na jeho palubovce, doma Sokol Pražský i USK Praha B a naposledy se radovali v Plzni. Naopak ženy sice sehrály s finalistkami předešlého ročníku Renomia ŽBL z Hradce Králové vyrovnanou partii a hegemonovi USK Praha nastřílely nejvíc bodů za působení mezi tuzemskou elitou, jenže na vítězství to nestačilo stejně jako ve střetnutích s oběma brněnskými celky, které hrály v minulém ročníku semifinále.

Pražská Slavia v úvodních čtyřech duelech zapsala dvě výhry a dva nezdary, takže půjde o utkání šestého z osmým družstvem tabulky. Pokud fandíte chomutovskému basketbalu a máte doma nebo v širší rodině rovněž fanouška chomutovského hokeje s permanentní vstupenkou, přesvědčte ho, ať s vámi vyrazí. Bude mít vstup zdarma a Levharti i Levhartice maximální podporu.

„Chceme na tyto dva zápasy vytvořit oběma našim seniorským týmům co nejbouřlivější atmosféru a hokejoví fanoušci ukázali, že jim na jejich klubu záleží,“ naráží jeden z majitelů klubu Petr Drobný na fakt, že návštěvy na Piráty umí předčit i počet diváků na extraligové zápasy Kladny. „Věřím, že podobně vezmou za svůj i další chomutovský sport, když jim k tomu dáme takovou příležitost,“ přeje si s tím, že na oplátku vyrazí basketbaloví mládežníci podpořit Piráty na vybraný domácí duel.