• EWBL 2022/2023

  • 3. místo Chance ŽBL 2022/2023

Šestadvacetiletá rodačka z Poděbrad má po premiérové sezóně před sebou životní výzvu. V národním dresu bude od 16. do 19. května bojovat v maďarském Debrecínu o postup na Olympijské hry do Paříže v rámci ženského basketbalu 3x3. Šestnáct týmů včetně české reprezentace se utká o tři postupová místa na pařížské hry.

Aničko, jak vlastně probíhala tvá příprava na kvalifikaci, vzhledem k tomu, že jste skončili na konci března?

Dala jsem si týdenní pauzu, abych zregenerovala a vypnula a následně jsem začala individuální přípravu, se kterou mi pomáhala naše Adry (Adriana Badinková – kondiční trenérka Levhartic) a se začátkem května jsem pak stihla i společnou přípravu s Chomutovem

Jak probíhal tvůj boj o reprezentační místo?

Máme novou trenérku, některé holky jsou v týmu také nové, takže bylo potřeba tvrdě pracovat, abych se do týmu probojovala, ale věřila jsem, že uspěji a do Maďarska odjedu.

Jaké byly tvé pocity, když si zjistila, že jsi v nominaci?

Velká úleva, byla jsem šťastná. Olympiáda je vlastně nejvíc, co můžu v basketbalu dokázat. Pro mě to bylo ještě o to větší úleva, protože jsem v lednu prodělala dlouhou angínu, měla jsem dvoje antibiotika a už tenkrát jsem se nastavila tak, že musím podstoupit vše tomu, abych byla zdravotně, respektive kondičně připravená.

Ze šestnácti týmů postupují pouze tři, jak moc těžké to v Maďarsku bude?

Těžké to určitě bude, ale řekli jsme si, že musíme jít opravdu krůček po krůčku, minutu po minutě, bod po bodu. Budou rozhodovat detaily a aktuální vyladění. Jsem nastavená na to, abychom se o to porvali a dokázali uspět. Být na olympiádě v mém věku, to by byla fantazie.

Je postup na olympiádu vyloženě daný jako cíl?

Ano, všichni to vzali zodpovědně, připojila se k nám Kateřina Suchanová. Můžeme uspět.

Budeš mít v Debrecínu nějaký osobní fanklub?

Rodiče mi dali motivaci, že dorazí o víkendu pokud v týdnu uspějeme (smích). Ale celou dobu tam bude můj největší fanoušek, kterým je můj strejda, jenž mě podporuje celou mojí kariéru.

Jak na tvou nominaci reagovali chomutovské spoluhráčky a celkově okolí?

Byla jsem neskutečně překvapená, kolik lidí se mi ozvalo s gratulací a kdo všechno mi bude držet palce.