• EWBL 2022/2023

  • 3. místo Chance ŽBL 2022/2023

Domácí nepovedené utkání Levhartic s SBŠ Ostrava má dohru. V Chomutově už nebude působit americká pivotka Yemiyah Morris, která míří do Izraele.

Asi největší reakcí na domácí prohru Levhartic s SBŠ Ostrava je konec americké pivotky Yemiyah Morris. Pětadvacetiletá rodačka San Bernardina z Kalifornie přišla do Chomutova před letošní sezónou a měla být velkou posilou pro premiérovou účast Levhartic v EuroCupu. „Yemiyah bohužel nenaplnila naše očekávání, které jsme od ní měli a tak jsme se společně domluvili na ukončení jejího chomutovského angažmá,“ říká manažer ženského týmu Jakub Kadlec. Novou tvář však u Levhartic fanoušci čekat nemohou, neboť kádr bude doplněn z řad B-týmu. „Zpátky do áčka se posune z béčka Nasťa Kovtun, která s A-týmem pravidelně trénuje a tento postup si svým přístupem určitě zaslouží,“ vysvětluje přesun Kovtun Kadlec.

„Utkání s Ostravou potvrdilo sestupnou tendenci našich výkonů. Především s ohledem na naše fanoušky jsme se museli jako tým zamyslet nad tím, co můžeme udělat proto, abychom se vrátili k našemu hernímu projevu z minulé sezóny. Chceme hrát basket který bude bavit jak hráčky, tak i naše fanoušky. Tyto kritérie poslední zápasy zcela evidentně nenaplňovaly. S holkama jsme si sedli a probrali, co je dobře, co je špatně a co můžeme změnit, aby se náš projev zlepšil. Myslím, že to bylo velmi pozitivní a konstruktivní setkání, z kterého vzešly změny, na kterých budeme moc stavět výkony v následující fázi sezóny,“ okomentoval Kadlec dění v A-týmu Levhartic.

Tým Pavla Staňka cestuje v pátek 19. ledna do Trutnova a následující týden do slovenských Piešťan, kde ho v konkurenci tří českých a čtyř slovenských klubů čeká Federální pohár. Ve čtvrtfinále, která se hraje v pátek 26. ledna od 14:30 vyzve Staňkův tým slovenský Ružomberok. Nyní se soustředíme na nejbližší utkání s Trutnovem a věříme že ho úspěšně zvládneme. Na Slovensko nejedeme s nějakým výsledkovým očekáváním, základ je nalézt ztracenou pohodu a radost z basketbalu,“ řekl Kadlec.

Po návratu ze Slovenska čeká chomutovské basketbalistky pravděpodobně klíčové utkání základní části, ve kterém přivítají Levhartice v repríze loňského souboje o bronz Hradecké lvice. Duely s Hradcem jsou vždy jedním z vrcholů sezóny a tento bude mimořádně důležitý. Věřím, že výkony holek v příštích zápasech, důležitost utkání a speciální přestávkový program přilákají v co největším počtu chomutovské fanoušky,“ přeje si Kadlec.