• EWBL 2022/2023

  • 3. místo Chance ŽBL 2022/2023

Před první utkáním prvního kola finálové skupiny do extraligy U19 jsme si pozvali trenéra Daniela Huška a hráče Jáchyma Kačírka, který posílil tým U19 v rámci meziklubové spolupráce mezi Levharty a Sokolem Vyšehrad.

První jsme se zeptali Daniela Huška:

O víkendu tvůj tým čeká vstup do finálové skupiny o boj do extraligy, připravoval jsi speciálně tým pro následující zápasy?

Nikterak specifická příprava před prvními zápasy neprobíhala. Snažili jsme se pouze kluky dostat do herní pohody a praxe po vánočních svátcích, což se snad podařilo, protože všichni kluci kromě hracích tréninku absolvovali i nějaké zápasy ať už za kadety U17 nebo za muže A či B.

V celostátní lize jste utrpěli pouze jednu prohru, je to pro tvůj tým povzbuzení do bojů ve skupině?

Jediným benefitem bylo to, že jsme díky tomu měli dříve jistotu účasti ve finálové skupině. Jinak si nemyslím, že by to mělo mít vážnější vliv na samotnou finálovou skupinu. Vše jede od 0 a my musíme do každého zápasu nastoupit plně koncentrovaní a s respektem, poněvadž zrovna toto byly kolikrát atributy, které nás v některých zápasech základní části srážely a naše výkony i přes konečné skóre 13-1 rozhodně nebyly ideální.

Podle výsledků v celostátní lize jste druhý nejlepší tým, těší to?

Vůbec netuším, dle čeho se to posuzuje a proč jsme zrovna 2. nejlepším celkem. Podle mě se rozhoduje až po konci finálové skupiny a tam chceme být ještě o příčku výše!

Sledoval jsi zápasy týmů, která vás čekají ve skupině?

Čekají nás 3 pro nás velmi dobře známé týmy. S Ústím jsme se v letošní sezóně už potkali 3x a pokaždé jsme dokázali vyhrát. Prostějov jsme dokázali porazit ve kvalifikaci o extraligu na konci května, díky čemuž Prostějov hraje pouze ligu a s Vysočinou jsme se potkali 2x během loňské finálové skupiny. O všech těchto třech týmem máme poměrně dost informací a máme představu s čím na nás vyrukují. S týmem Žďáru jsme se sice ještě nikdy nepotkali, ale jsme si vědomi, že zejména ročník hráčů narozených v roce 2006 se zde povedl, protože někteří z nich mají zkušenosti z reprezentačních akcí. Nový Jičín je pro nás velkou neznámou, ale protože s nimi hrajeme až třetí hrací víkend, tak bychom do tý doby měli mít dostat informací.

Budeš připravovat taktiku podle soupeře, nebo budeš chtít hrát stejně jak od začatku sezóny?

Rozhodně budeme kluky upozorňovat na silné stránky jednotlivých soupeřů, ale převážně se budeme soustředit na náš výkon.


V rámci spolupráce se Sokolem Vyšehrad jsme vyzpovídali hráče Jáchyma Kačírka.

Na začátku by nás zajímalo, jak se uskutečnil tvůj přestup na trase Sokol Vyšehrad-Levharti Chomutov?

Jednou mi zazvonil telefon s neznámým číslem a ozval se trenér Chomutova (pozn. Daniel Hušek) a nabídl mi místo v týmu. Zúčastnil jsem se soustředění a zjistil jsem, že je to pro mě šance, která se neodmítá. Mohl jsem si totiž zahrát vyšší soutěž než na Vyšehradě a to v super kolektivu!

Jaké bylo tvé herní zapojení do týmu, co ti to přineslo?

Styl Chomutova je jiný než na Vyšehradě. Chomutov preferuje hlavně rychlou hru, na kterou jsem si musel nejdříve zvyknout, ale díky partě, která v Chomutově je, to nebyl až takový problém a na nový systém jsem si zvykl poměrně rychle. Jsem rád, že jsem dostal šanci hrát za Chomutov a věřím že mi tato skutečnost pomůže do budoucna.

Jaká byla základní část z tvého pohledu?

Díky oslabené sestavě jsme prohráli hned první utkání, ale od druhého utkání jsme se zvedli a pro zbytek základní části jsme všechny zápasy zvládli.

Vaše bilance ze základní části činí 13 výher a 1 prohra. Postoupili jste do finálové skupiny, kde pro vás všechno začíná od nuly. Co čekáš od finálové skupiny?

Naším cílem je jednoznačně postup! Jsme připraveni na každého soupeře.

Čekají vás týmy Žďár nad Sázavou, Ústí nad Labem, Jihlava, Nový Jičín a Prostějov. Znáš hru těchto týmů?

Nejvíce poznáme tým Ústí nad Labem, se kterým jsme odehráli nejvíce utkání a víme co od nich čekat. Osobně jsem v minulých letech hrál proti Žďáru na Sázavou a Jihlavě, ale za těch pár let se jejich týmy změnili. Myslím, že první kolo hodně napoví, co se od každého dá očekávat.

Tato sezóna je pro tebe poslední v mládežnických týmech, jak vidíš svojí budoucnost?

elikož mě čeká maturita, tak hlavním cílem je pro mě úspěšně odmaturovat. Navíc na Vyšehradě bychom rádi postoupili z 2.ligy od ligy 1, což by mi hodně pomohlo. Jednoznačně je pro mě priorita hrát 1.ligu mužů, otázkou je kde, protože cestování do Chomutova je pro mě časově náročné a příští sezónu toho času bude ještě méně.