• EWBL 2022/2023

  • 3. místo Chance ŽBL 2022/2023

Vzácná návštěva dorazila na poslední domácí utkání Levhartic v roce 2023. Do MSH Chomutov dorazily basketbalové osobnosti chomutovské historie, která se sešly v rámci blížících se oslav 80. let chomutovského basketbalu, na které dojde v roce 2026.

Ve VIP prostorách Městské sportovní haly v Chomutově se sešla taková jména jako Hana Heluzová, Věra Horská, Jitka Kormaníková, Alena Kašková, Hana Bachorová nebo dlouholetý manažer klubu Zdeněk Hrachovina. Velmi vzácnou návštěvou pak byla rodina dost možná nejvýraznější postavy chomutovské basketbalové historie - Jaroslava Tětivy. Tětivu, jenž zemřel v roce 2021, zastupovala manželka Věra a syn Bohdan. V rámci tohoto setkání došlo na vzpomínání a ukázku medailí, které Tětiva získal. Jak už bylo zmíněno, tak setkání nebylo náhodné, neboť se blíží osmdesáté výročí chomutovského basketbalové klubu.


„V roce 2026 nás čeká 80. výročí našeho milovaného klubu a tuto vyjímečnou událost bychom rádi patřičně pojmuli a tímto setkáním a vzpomínáním dali třeba základ k nějaké kronice chomutovského basketbalu,“ řekl majitel klubu Petr Drobný, který na setkání pozval i trenéra Levhartic Pavla Staňka a letos zraněnou oporu Levhartic a českou reprezentantku Michaelu Krejzovou. „Byl to zajímavý kontrast mezi historickým basketbalem a současnou dobou,“ doplnil Drobný. Zmíněnou Michaelu Krejzovou pak například zaujaly medaile Jaroslava Tětivy. „Jsou krásný, musí to být paráda získat s reprezentací medaili na světové akci nebo si zahrát za Česko na Olympiádě,“ zasnila se Krejzová.