• EWBL 2022/2023

  • 3. místo Chance ŽBL 2022/2023

Levhartice pokračují v budování kádru na sezónu 2023/2024. Nejčerstvějším příspěvkem do pomyslné skládačky je devatenáctiletá talentovaná rozehrávačka Jesika Hibalová.

Celým jménem Jesika Maud Hibalová přišla do Chomutova před uplynulou sezónou, nicméně Levhartí dres pro ni nebyl neznámou, neboť v Chomutově už působila během ročníku 2020/2021, kdy doplnila kádr Levhartic poté, co Monika Satoranská přerušila kariéru z důvodu těhotenství. Odchovankyně HB Basket ukázala v posledním ročníku velký potenciál a několikrát výborně zaskočila zkušenou rozehrávačku Kateřinu Bartoňovou. Levhartici s devítkou na zádech se pak pravděpodobně nejlépe povedlo Školní utkání, které svěřenkyně Jozefa Rešetára odehrály před vyprodanou MSH Chomutov s ZVVZ USK Praha. Držitelka stříbrné medaile z evropského šampionátu žen do 20, jenž se konal v maďarské Šoproni, si proti nejúspěšnějšímu českému klubu připsala 14 bodů a chomutovského fanouška si získala svými nájezdy pod koš. Pro samotnou Hibalovou pak bylo prodloužení smlouvy v celku jednoznačnou záležitostí. „Zamlouvá se mi místní zázemí a s holkama jsme jedna velká parta,“ řekla hráčka, která si v CHANCE ŽBL připsala zatím 112 bodů.

Z podpisu Hibalové radost také majitel klubu Petr Drobný. „Zaskočit za hráčku jakou je Kačka Bartoňová není vůbec jednoduché, ale Jesika několikrát ukázala, že si může i Kačka někdy odpočinout,“ říká v nadsázce s úsměvem na tváři Petr Drobný. Levhartice mají osu týmu v tomto momentě takřka vyřešenou a nyní se chomutovský managemant zaměří zřejmě na posilování. „Samozřejmě čekáme na Saty, ale věřím, že bude pokračovat a pak musíme vyřešit Míšu Krejzovou, kterou určitě neházíme přes palubu, jen počkáme na operaci a nějakou zprávu, která nám snad napoví, kdy by se mohla k basketbalu vrátit,“ vysvětlil Drobný situaci kolem dvou zkušených opor. Ve výčtu pak ještě příznivec chomutovského ženského basketbalu nenajde jméno největší hvězdy NaJai Pollard. „O Jai samozřejmě máme zájem, těžko bychom jinde hledali takovou výraznou osobnost a to jak po sportovní, tak i po lidské stránce. Nicméně o tom, zda budeme Jai nadále moci vídat v chomutovském dresu se rozhodně spíše v dlouhodobějším horizontu,“ doplnil Drobný.

Aktuální kádr Levhartic pro sezónu 2023/2024

Kateřina Bartoňová, Eliška Brejchová, Lucie Ceralová, Monika Fučíková, Jesika Hibalová, Barbora Jorová, Johana Staňková, Valentýna Kadlecová, Zuzana Kučerová,