• EWBL 2022/2023

  • 3. místo Chance ŽBL 2022/2023

Devatenáctiletá rodačka z Prahy zapsala do statistik třetí sezónu v nejvyšší soutěži, ve které přidala první ligovou medaili. Osobním úspěchem je pak její nominace do All Star týmu EWBL, kam se dostala možná i díky tomu, že s osmnácti body byla nejlepší střelkyní finálového střetnutí.

Levhartice s číslem sedmnáct na zádech nevynechala v uplynulém ročníku ani jeden duel, což znamená, že nastoupila do devětatřiceti utkání. „O změně jsem vůbec nepřemýšlela, s holkama máme úžasnou partu, je tu skvělé zázemí a ženou nás fanoušci,“ říká Eliška Brejchová, která vyhlíží také následující ročník. „Věřím, že se nám podaří navázat na úspěšnou loňskou sezónu.“ doplnila chomutovská křídelnice.

„Máme radost, že jsme se s Eliškou domluvili. I přes její mladý věk se umí postavit k jedné z důležitých a klíčových hráček našeho týmu,“ říká majitel Petr Drobný, který má v plánu v nejbližší době podepsat další hráčky z loňského úspěšného týmu. „V první řadě jsme chtěli udržet pokud možno celý úspěšný tým a ideálně vhodně posílit a připravit se na následující ročník, kde nás čeká tvrdá zkouška v podobě účasti v Euro Cupu. Teď jsme ve fázi podepisování nových smluv, u kterých se snažíme o víceleté smlouvy, aby náš tým měl i výhled do budoucna, pevně věřím tomu, že budeme maximálně úspěšní,“ nastiňuje Petr Drobný.