• EWBL 2022/2023

  • 3. místo Chance ŽBL 2022/2023

Více jak 300 zápasů v nejvyšší soutěži, ve kterých zapsala přes 900 asistencí. To je úctyhodná bilance zkušené rozehrávačky Kateřiny Bartoňové, která podepsala s klubem novou smlouvu a nadále bude oblékat dres Levhartic.

Třiatřicetiletá účastnice olympijských her v Londýně 2012 sbírala v uplynulé sezóně kromě týmových úspěchů i individuální mety. Bartoňová jako pátá hráčka v historii české nejvyšší soutěže zaznamenala přes 900 asistencí, v závěrečném domácím vystoupení v základní části proti Slavii obdržela pamětní dres s číslem 300, který odkazoval na její starty v CHANCE ŽBL a na začátku května pak byla vyhlášena nejlepší hráčkou Evropské ženské basketbalové ligy.

Rodačka z Pardubic odehrála v chomutovském dresu tři sezóny a minimálně jednu ještě přidá, neboť s klubem podepsala novou smlouvu. „Už loni při podpisu smlouvy jsme si dali nepsanou dohodu o tom, že po další sezóně to společně prodloužíme,“ říká Kateřina Bartoňová, kterou naplno opět živý basketbal. „Dělám nově regionální trenérku a od nové sezóny bych měla s Markétou Löflerovou a Jitkou Jančákovou trénovat holky U13,“ doplnila basketbalistka, jež v minulosti působila na Slovensku, ve Španělsku nebo v Řecku.

Pro Levhartice je podpis Bartoňové nesmírně důležitý. „Kdyby měl někdo vyučovat basketbal, tak je to právě Kačka. Její zkušenosti jsou nenahraditelné a může jít příkladem našim mladým hráčkám,“ řekl k podpisu Bartoňové majitel klubu Petr Drobný, který také prozradil jaké další hráčky bychom měli vídat v chomutovském dresu. „Kromě mladých hráček jako jsou Barča Jorová, Jožka Staňková nebo Lucka Ceralová počítáme i s Valčou Kadlecovou a smlouvu na příští sezónu má také Monča Fučíková, která zaznamenala velký progres a dostala premiérovou pozvánku do seniorské reprezentace,“ nastínil částečnou podobu kádru Drobný.