• EWBL 2022/2023

  • 3. místo Chance ŽBL 2022/2023

Levhartice nebojují v play-off jen v Chance ŽBL, vyřazovací boje úspěšně rozehrál rovněž jejich záložní tým ve druhé lize, z níž chce o patro výš. Stříbrný tým základní části skupiny A dvakrát zdolal v krajském derby litoměřický Slavoj a v dalším kole narazí během čtvrtého dubnového víkendu na plzeňský celek DBaK. „Chceme do první ligy,“ hlásí odhodlaně Jana Drobná, která v minulé sezóně patřila do širšího kádru A-týmu.

První dva dny čtvrtého měsíce roku znamenaly pro chomutovské ženské béčko vstup do play-off, který se díky dvěma jednoznačným výhrám povedl. Levhartice povolily soupeřkám jen necelých čtyřicet bodů, když na palubovce Slavoje vyhrály 67:35 a domácí odvetu zvládly poměrem 79:37. „Soupeřky k tomu přistoupily trochu jinak, než jsme čekaly,“ komentuje Jana Drobná fakt, že k prvnímu duelu nominovali trenéři Slavoje pět hráček a ke druhému šest.

„I když jsme je v základní části porazily celkem vysoko, měly jsme před sérií respekt, protože jsme čekaly, že budou hrát v plném složení, což se nakonec nestalo,“ vysvětluje autorka šesti bodů z druhého střetnutí s tím, že podvědomé podcenění podle ní nastalo jen v některých pasážích zápasů.

„Při vedení o dvacet bodů jsme se přece jenom malinko přizpůsobily jejich hře, ale netrvalo to nikdy zase tak dlouho. Vždycky jsme se rychle vrátily ke stoprocentní koncentraci a našemu standardnímu výkonu,“ ohlíží se za osmifinále vyřazovacích bojů.

Ve čtvrtfinále třetí nejvyšší soutěže čeká na záložní tým Levhartic plzeňský soubor DBaK, s níž v základní části rovněž dvakrát vyhrál. „Vždycky jsme s Plzní hrály vyrovnané zápasy, v této sezóně to jednou bylo jiné, ale jsou zkušené, dravé a nikdy nám nenechaly nic zadarmo,“ konstatuje mladá basketbalistka. „Určitě je nesmíme podcenit. Musíme jít do zápasů koncentrované a připravené vyhrát,“ burcuje jedním dechem.

V případě postupu, už dojde v semifinále soutěže na konfrontaci se soupeřkami ze skupiny B, kde zůstaly ve hře Brandýs nad Labem a Mladá Boleslav, zatímco Benešov s Ostravou a Kolín s libereckou Lokomotivou čekají rozhodující třetí zápasy. „Z první ligy padají dva týmy, takže vítězky semifinále přímo postoupí, což je náš cíl,“ uzavírá Jana Drobná.