• EWBL 2022/2023

  • 3. místo Chance ŽBL 2022/2023

Na den přesně po 170 dnech jdou Levharti do ligového boje! V neděli 18.9. přivítají na domácí palubovce od 18:00 SP Basket. Trenér Dan Hušek může počítat i se čtveřicí nových a staronových posil. Buďte u toho i Vy!

Od posledního ligového zápasu Levhartů se kolem mužského A-týmu stalo spousty věcí. Omlazený tým vedený nově Danem Huškem přivítá na domácí palubovce SP Basket. Mladý trenér Levhartů už může počítat i s děčínskou trojicí Lukáš Bobek, David Žikla a Lukáš Rozsypal. „Jsem rád, že máme kluky konečně v týmu,“ říká trenér Daniel Hušek, který už byl lehce nervózní. „Dohoda už je dlouho, ale dokud to nebylo na papíře, tak jsem neměl úplně klidné spaní,“ říká s úsměvem Daniel Hušek. Chomutovskému fanouškovi je nejznámějším hráčem dvaadvacetiletý rozehrávač Lukáš Bobek, který v Chomutově strávil poslední dva ročníky. Předminulou sezónu působil v Chomutově také o dva roky starší pivot David Žikla, jenž v Chomutově stihl vlivem koronavirové pandemie pouze jednou utkání, ve kterém proti Polabí zapsal 5 bodů. Třetím do party je děčínský odchovanec Lukáš Rozsypal, jenž nastupuje na křídle. Čtvrtou posilou je pak Jakub Müller, který přichází z Pelhřimova. „Kuba v létě přišel na zkoušku a místo v kádru si vybojoval,“ okomentoval pelhřimovskou akvizici Hušek. Poslední nová tvář Levhartů strávila poslední dvě sezóny v akademii GBA, kde se Müllerovi podařilo s týmem vyhrát titul mistra ČR v kategorii U19.

Od mužského áčka se dá oproti rokům minulým očekávat značně odlišná hra. „V minulých letech hrálo áčko primárně na zkušenosti, teď jsme tým výrazně omladili, pravidelně trénujeme i s kondičním trenérem, takže by naší hlavní doménou měl být běhavý a rychlý basketbal,“ říká manažer Petr Drobný, který se s Danem Huškem stará o stavbu mužského A-týmu. Chomutovský manažer a majitel věří, že si cestu do sportovní haly najdou také fanoušci. „Chtěl bych pozvat fanoušky a partnery, aby přišli kluky podpořit. Věřím, že tým má co nabídnout,“ dodal Drobný.

Premiérový duel sezóny 2022/2023 začíná v neděli 18.9. od 18:00, kdy Levharti v MSH Chomutov přivítají SP Basket. Vstupné je 50 Kč, nebo si můžete pořídit sezónní permanentku za 700 Kč, se kterou se dostane na zápasy ženského i mužského A-týmu!