• EWBL 2022/2023

  • 3. místo Chance ŽBL 2022/2023

Kromě něžného pohlaví jdou do akce i junioři, kteří strávili letní přípravu po boku mužů, a zocelení dvoufázovými tréninky vstoupí do Celostátní ligy. Hlavní trenér Petr Drobný chce dávat šanci mladším hráčům, využívat fyzické převahy, a tím potvrdit roli favorita v áčkové skupině. Podaří se postup o patro výš? To uvidíme.

Co všechno bylo součásti letní přípravy devatenáctky?
Chtěli jsme jet v rámci letní přípravy na soustředění do Jablonce nad Nisou, což nám ale padlo, protože tam zavřeli ten náš areál. Letní přípravu jsme udělali tím stylem, že kluci trénovali s A-týmem chlapů. Začali už od 1. srpna a dvoufázově jeli až do konce prázdnin, což pro ně bylo dobré, aby se dostali do tempa. Bohužel nebyla ještě tak dobrá morálka a všichni to úplně neplnili. Určitě to byl náročný program, ale jsou to mladí kluci, takže by ho měli zvládnout.

Stihli kluci nějaké zápasy?
V létě žádná zápasová příprava pořádně nebyla, protože polovina týmu hrála za áčko, takže ti stěžejní hráči hráli výš a pro nás by bylo náročné to dát nějak dohromady, proto žádný přípravný zápas přímo devatenáctek nebyl.

Bude to mít nějaký vliv do začátku sezóny?
Je to družstvo, které hrálo v červnu kvalifikaci v Opavě a které posílili akorát bratři Kocourkové z Loun a Franta Kolář z Karlových Varů. Je to ta stejná parta, takže kvalifikace byla v podstatě příprava. Skončili jsme tam v okleštěné sestavě čtvrtí z pěti, první dva týmy postupovaly do extraligy. Kluci jsou sehraní a myslím, že to půjde. První dva zápasy doma jsme favoriti.

    SOUPISKA JUNIORŮ 2021/2022
    Rozehrávači: Michal Bureš, Ha Pham, Jiří Smetana, Vít Straška, Radek Valenta.
    Křídla: Vojtěch Čermák, David Fraňo, Vojtěch Heluz, Josef Janů, Tomáš Kováč, Filip Morávek, Vít Slabihoud.
    Pivoti: Martin Čech, Jaromír Šrámek, Jan Vosejpka.
    Bez postu: Pavel Hilšem, Ondřej Kocourek, Štěpán Kocourek, František Kolář, Vladislav Pakaev.

A do celého ročníku?
Myslím, že bychom měli být favoriti i naší skupiny celostátní ligy. Po základní části dva nejlepší postupují do play-off, které bychom chtěli hrát. To je náš cíl s tím, že bychom tam chtěli v té šestičlenné skupině odehrát co nejlepší výsledek. Tam už se pak uvidí, jak na tom budeme.

Jakou hrou byste se chtěli prezentovat?
Chceme hrát agresivně a rychle dopředu, chceme vycházet z nějakých naučených akcí, ale ne moc. Hlavně bych řekl, že na tu ligu mám šikovné a urostlé kluky, takže bychom měli převyšovat soupeře i díky fyzickým parametrům.

Jak bude probíhat spolupráce s mužským A-týmem?
Nehráli jsme přípravné zápasy, protože Radek Valenta, Filip Morávek a Pepa Janů zasahovali i do zápasů mužů, další samozřejmě trénovali. Například na pohár v Ústí nad Labem hlavní trenér Radek Holuša nevzal půlku áčka a vyhráli tam i s mladými finále nad klubem Vysoká nad Labem. Kluci nezklamali, odehráli výborný zápas a Radek si pochvaloval, že finále odehráli dobře.

    ÚVODNÍCH ŠEST STŘETNUTÍ JUNIORŮ
    2. kolo, 18. září: BK Levharti Chomutov – BK Klatovy 14:00
    3. kolo, 19. září: BK Levharti Chomutov – Sokol Žižkov 12:00
    4. kolo, 2. října: Válečníci Děčín – BK Levharti Chomutov
    5. kolo, 3. října: SLUNETA Ústí nad Labem – BK Levharti Chomutov
    6. kolo, 16. října: BK Levharti Chomutov – Tygři Praha B
    7. kolo, 17. října: BK Levharti Chomutov – Tygři Praha
    Rozpis »

Kdo by měl být tahounem devatenáctky?
Určitě Honza Vosejpka jako kapitán a k tomu ti tři, které jsem jmenoval ve spojitosti s áčkem – Valenta, Morávek a Janů. To by měli být tahouni. Plus samozřejmě uvidíme, co předvedou noví kluci, kteří přišli z Loun. To ještě pořádně nevím, ale určitě se taky můžou stát lídry. Uvidíme, je to jenom na nich.

A co využívání mladších kluků z kadetů?
Využíváme mladého Víta Slabihouda a potom další hráče narozené ročníku 2006, to jsou Vojta Čermák, Michal Bureš a Vojta Heluz. Tyhle bych chtěl využívat a dát jim šanci v devatenáctkách, aby si to zkusili, protože příští rok by oni měli devatenáctku doplnit. Kdybychom měli třeba šanci postoupit, oni by to pak měli hrát.