• EWBL 2022/2023

  • 3. místo Chance ŽBL 2022/2023

V loňské sezóně zaznamenal 22 zápasů, ve kterých zapsal 117 bodů, v následujícím ročníku by měl patřit k lídrům chomutovského kádru. Řeč je o Ondřeji Kovářovi, který s klubem podepsal smlouvu a zůstává nadále Levhartem.

Po Nestoru Boykovi a Jakubu Seifertovi je Ondřej Kovář třetím jistým Levhartem v týmu Daniela Huška v následujícím ročníku. Dvě stě osm centimetrů vysoký Kovář strávil v uplynulém ročníku na palubovce bez 10 vteřin 240 minut. „Ondra je náš mladý odchovanec, pro kterého by letošní sezóna měla být průlomová. Po odchodu hned několika opor by se měl stát našim stěžejním centrem. Již v minule sezoně dokázal v některých zápasech svoji kvalitu a my věříme, že jeho výkonnost s přibývající zkušenosti půjde ještě nahoru a hlavně, že se stabilizuje, což by mělo přicházet ruku v ruce i s jeho mentální vyrovnaností, jenž Ondru doposavaď dost limitovala.,“ říká trenér mužů Daniel Hušek. Rodák ze Žatce by zcela jistě rád navázal v následující sezóně na zápasy jako proti Olomouci nebo Slavii, ve kterých shodně zaznamenal 11 bodů, což byly jeho nejpovedenější duely v sezóně 2021/2022.

Už brzy dojde k odhalení zbytku celého mužského týmu. „Máme tým rozdělený na čtyři části. V první skupině máme základní osu, ve druhé skupině vedeme hráče u kterých máme příslib, že přijdou na hostování, ve třetí skupině evidujeme mladé hráče na zkoušku a v poslední grupě máme naše juniory. Mimo všechny zmíněné skupiny je zatím Arash Dušek, který se ještě nerozhodl, zda v Chomutově bude pokračovat,“ říká manažer Petr Drobný. Výběr Dana Huška má už dokonce na seznamu jedno jisté přípravné utkání, které odehraje v úterý 16. srpna s Vyšehradem na jeho palubovce.