• EWBL 2022/2023

  • 3. místo Chance ŽBL 2022/2023

Velkou basketbalovou zkušenost má za sebou Valentýna Kadlecová. Osmnáctiletá odchovankyně chomutovského basketbalu se zúčastnila kempu Basketball Without Borders (Basketbal bez hranic), který se koná za spolupráce FIBA a NBA.

První čtyři červnové dny se zájem basketbalových skautů přesunul do italského Milána, kde se konala již zmiňovaná akce Basketball Without Borders, jenž se do Evropy vrátila poprvé po třech letech, neboť absentující ročníky překazil Covid. „Když jsem se dozvěděla, že mě vybrali na tenhle kemp, byla jsem nadšená. Je to další možnost k získání zkušeností jak od trenérů, tak i od hráčů z NBA,“ uvedla chomutovská basketbalistka pro web českého basketbalu. Milánské zkušenosti se samozřejmě nevyhnul ani posezónní pořad DOBOJOVÁNO!, kde sama Valentýna Kadlecová uvedla, že od otce Jakuba dostala jasný úkol. „Táta říkal, ať se bez fotky s Kembou Walkerem ani nevracím domu,“ doplnila s úsměvem vycházející hvězda českého basketbalu.


Hned po příletu jsme zjistili, že se není čeho obávat, panuje tu pozitivní energie, jak u realizačního týmu, tak i mezi hráči. Náš tréninkový plán je velice jednoduchý. Ráno po snídani jedeme autobusem do sportovního areálu, kde máme k dispozici tři haly. Na začátku se všichni holky i kluci společně rozcvičíme a poté se až rozdělíme a trénujeme v jiných halách. Nejdříve děláme různá individuální cvičení, a nakonec hrajeme mezi sebou pět na pět. Trénujeme do oběda a odpoledne máme volno. Jsem zvědavá, co všechno si odtud odvezu. A určitě to nebude jen hezké oblečení a vybavení na trénink, ale i velká pozitivní energie od Američanů a celého realizačního teamu,“ popisovala v průběhu kempu milánský režim Valentýna Kadlecová.

Valentýna Kadlecová na fotce s Kembou Walkerem a Dominikou Paurovovou.