• EWBL 2022/2023

  • 3. místo Chance ŽBL 2022/2023

C h o m u t o v – Junioři míří do Jenče ke kvalifikaci o extraligu pro nadcházející ročník 2022/2023.

Chomutovští junioři uzavřeli finálovou skupinu celostátní ligy na začátku dubna a od té doby se připravují na vyvrcholení sezóny, za kterým si dlouhé měsíce šli. Klíčovému víkendu věnovali spoustu času, který strávili převážně na palubovce domovské městské haly.

„Jedeme celý měsíc každý den přípravu dvoufázově, do čehož jsme zapojili i kluky ze sedmnáctky. Snažíme se všechno vyladit. Poslední trénink budeme mít ještě v pátek, protože odjíždíme do Prahy až v jednu, takže bude takový sehrávácí trénink. Bereme to vážně,“ upozorňuje trenér Petr Drobný, jehož v závěru doplní na pozici druhého kouče Daniel Hušek.

Dlouhá přestávka dala šanci, aby všichni doléčili zranění, takže Levharti vyrazí do Jenče nedaleko Prahy v plném složení. „Jsme kompletní a všichni v pohodě bez zranění. I kapitán Honza Vosejpka se dal dohromady po drobném zákroku na achilovce, už čtrnáct dní v pohodě trénuje. Zároveň přišel z Mostu Ondřej Kahánek a budou nám vypomáhat i kluci z Plzně, kteří u nás už hostovali,“ prozrazuje trenér.

Kvalifikace o extraligu začíná v pátek odpoledne. Chomutov nejprve vyzve rivaly z celostátní ligy – domácí Tygry a v sobotu Opavu. V neděli narazí na soka z nejvyšší soutěže. „Všichni se těšíme a jdeme do toho s tím, že chceme postoupit, ale je to padesát na padesát. Nejsme favoriti. Jsme schopní všechny porazit, ale také můžeme se všemi prohrát. Bude záležet, jak do akce vstoupíme,“ uzavírá Petr Drobný.

Rozpis kvalifikace o extraligu U19

27. května – 1. kolo:
16:00 BK Levharti Chomutov – Tygři Praha
18:00 BK Opava – Jižní Supi

28. května – 2. kolo:
14:00 BK Levharti Chomutov – BK Opava
16:00 Tygři Praha – Jižní Supi

29. května – 3. kolo:
10:00 Jižní Supi – BK Levharti Chomutov
12:00 Tygři Praha – BK Opava