• EWBL 2022/2023

  • 3. místo Chance ŽBL 2022/2023

C h o m u t o v – Jordan Reynolds se stala historicky první zahraniční posilou chomutovských žen, která zasáhla do mistrovských zápasů. Už v přípravě však oblékla dres Levhartic ukrajinská pivotka Anastasija Kovtun, která se však před startem Renomia ŽBL vrátila do USK Praha. Nyní ale znovu nabrala směr pod vrcholky Krušných hor, kde dokončí aktuální sezónu.

„Chtěli jsme pro play-off zvýšit konkurenci a rozšířit trenérům možnost rotace,“ vysvětluje klubový manažer Petr Drobný příchod stále ještě devatenáctileté ukrajinské mládežnické reprezentantky, která v přípravném období odehrála za Levhartice tři zápasy, takže místní prostředí už přece jen trochu zná.

Do soutěžních zápasů tedy někdejší hráčka Oděsy vstoupila v barvách USK Praha, kde si připsala tři starty v Renomia ŽBL včetně utkání proti Chomutovu v Lounech, kde nová posila družiny kouče Jozefa Rešetára odehrála deset minut a zaznamenala dva body.

Většinu aktuální sezóny však Anastasija Kovtun nastupovala za rezervu účastnic Euroligy ve druhé nejvyšší soutěži, v níž zapsala dvanáct startů s průměrem 4,5 bodu na zápas a 4,1 doskoku. Do elitní evropské soutěže v právě probíhajícím ročníku podkošová hráčka nezasáhla a sezónu dokončí v Chomutově, kde může navázat na pět startů v play-off předchozího ročníku v barvách USK Praha či čtrnáct utkání v minulé základní části.